Een duim voor de Exoduswandeltocht.
Een duim voor de Exoduswandeltocht. Foto: Hanny Harrewijn

Thema Exoduswandeltocht

Algemeen

HUISSEN - Zowel de Vierdaagse als de Exoduswandeltocht staan wandelend stil bij het thema Vrijheid. Ontspanning en blijmoedigheid overheersen; ook in de huidige tijd waarin vrijheid onder druk staat.

De eendaagse Exodustocht is de ideale warming up voor de Vierdaagse. De organisatie zet helemaal in op solidariteit met de vluchteling uit de Oekraïne. De opbrengst van de Wandeltocht komt geheel ten goede aan kwetsbare burgers.

Er is een eenheidsprijs van vijf euro en de wandelaar krijgt een certificaat na het afronden van één van de vijf afstanden. Natuurlijk is voor een geringe bijbetaling een mogelijkheid een medaille of pin te verkrijgen.

Vertrek is als vanouds bij de Brood Bar de Buitenpooort in Huissen. Op zaterdag 25 juni kan men zich ter plekke inschrijven. Velen doen dat via de site www.exodushuissen.nl.
“Al wandelend geniet u van de prachtige routes over dijken en door parken zoals Meinerswijk. U passeert WOII markeringen in mooie natuur. Natuurlijk wordt op diverse plekken langs de route sfeervolle  doedelzakmuziek ten gehore gebracht.”

In het gezellige centrum van Huissen wordt muziek gespeeld die past in de ontspannen sfeer. Prachtige stops zijn er afhankelijk van de route bij onder andere De Heuvel, De Korenmaat, in Elden, dijkmagazijn en bij de Stadsblokken.

Het Rode Kruis is opnieuw de Goede Doelen-partner. Wandel in vrijheid voor jezelf en de voor oorlog op de vlucht zijnde  medeburger. Voor info en deelname: www.exodushuissen.nl.