De slome Piet gelooft niet dat de ezel goud kan poepen.
De slome Piet gelooft niet dat de ezel goud kan poepen. Foto: Leerkracht De Doornik

Verteltheater Netty Gebbing op De Doornik

Algemeen

DOORNENBURG - Na de coronatijd, hebben Netty en Geert Gebbing veel in te halen. Voorstellingen die steeds niet door konden gaan, komen nu eindelijk op de planken.

Tijdens de eerste lockdown heeft Netty het sprookje van Tafeltje dek je, ezeltje strek je bewerkt. Dit sprookje is uitgegroeid tot de hilarische voorstelling: ‘Boontje komt om zijn loontje’.
Op dinsdag 24 mei hebben Netty en Geert het verhaal twee keer gespeeld voor alle kinderen van de basisschool De Doornik. Voor beiden een thuiswedstrijd. Lang geleden stonden ze namelijk zelf aan deze school.
Geert vervulde liefst drie rollen, van drie totaal verschillende broers. Sommige kinderen dachten dat er echt drie verschillende spelers waren! Netty nam de rol van de moeder en de waardin voor haar rekening.

Er was veel te zien en te beleven. Zo was er uiteraard een écht tovertafeltje en de wonderezel werd gespeeld door twee kinderen. Dit maakte het geheel zeer bijzonder. Er kwam zelfs een boef aan te pas, die de ezel probeerde te stelen. Maar deze werd flink afgestraft door de knuppel uit de zak.

Omdat de voorstelling vol zit met spreekwoorden en gezegdes, is het geheel ook aantrekkelijk voor de bovenbouw.
Komende week wordt het sprookje nog uitgevoerd op de Pius X en op De Vlinderboom te Bemmel.
Verder is Verteltheater Netty Gebbing nog te zien tijdens de bevrijdingsfietstocht op 19 juni in Doornenburg.