Afbeelding
Foto: Willy Derksen

Gendtse kwart triathlon start met mooi deelnemersveld

Algemeen

GENDT - Op zondag 26 juni zullen om 13.00 uur 175 atleten voor de kwarttriathlon en 25 drietallen voor de trio-triathlon op het Gendtse Sportpark Walburgen met het traditionele kersenkanon worden weggeschoten voor de 32ste editie van de onverminderd populaire Gendtse Kersenfeest Triathlon. 

Het startschot zal, volgens goed gebruik, gelost worden door de Kersenkoningin. De wedstrijd is een van de vaste onderdelen van het jaarlijkse Kersenfeest, waar de organisatie dit jaar in handen is van volleybalvereniging De Tweestroom.

Aan de start van de sterk op de regio gerichte kwart triathlon zullen weer veel bekende gezichten strijden om de ereplaatsen of om de eigen-best-tijd te verbeteren. We vinden het fantastische dat zowel Diederik als Cornelis Scheltinga, maar ook bijvoorbeeld Noud Doeleman, Cor van der Ploeg en Sjoerd Hermsen aan de start zullen verschijnen. Maar ook oud gedienden als Bas Bluyssen of lokale deelnemers als Erik Elbers, Bart van de Sant, Herman van Driel of René Wiltink. Zij geven onze triathlon kleur. Strijd tussen familieleden, vrienden en buren maken het daarom zo bijzonder. Dat geldt ook voor het parcours, in en om Gendt, waarbij de loopbrug over de hoofden van de bezoekers van de braderie als een zware hindernis wordt ervaren. 

Ook de trio’s, waarbij het parcours wordt afgelegd door drie personen, een zwemt (1km), de ander fietst (40km) en de laatste sluit af met het looponderdeel (10km) vormt ondertussen een vast onderdeel.

Check de website www.duursportgendt.nl voor het laatste nieuws. Kortom, het belooft weer een fantastisch sportevenement te worden op zondag 26 juni. Een bezoek meer dan waard.