Volkstuintje in de kas Huissen.
Volkstuintje in de kas Huissen. Foto: Jolanda

Een paradijs voor ieder die van tuinieren houdt!

Algemeen

HUISSEN - In Huissen bij Volkstuintje in de kas is het mogelijk om je eigen groente, fruit en bloemen te kweken onder glas.

De moestuinder beleeft de natuur zoals het hoort te zijn van zaadje in de grond tot oogsten van de groenten. Men kweekt zelf de groenten, oogsten het en eten het ’s avonds. Puur en onbespoten, terug naar maximale smaak beleving! Geen peultjes meer die worden geteeld en vervoerd uit Afrika, blauwe bessen uit Mexico, komkommers uit Spanje en zo zijn er nog vele voorbeelden maar Huissense biologische groenten en fruit.

Mede door het  enthousiasme van de volkstuinders is het zo’n succes. Men teelt heel divers van aardbei tot zoete-aardappel, er is zoveel inspiratie te vinden bij de verschillende tuinen. Ieder is bereid om tips en advies uit te wisselen.

Het is ook een paradijs voor nuttige insecten, een soort bed en breakfast voor dieren. Ze beschikken over (insecten)hotels, nestkastjes, eten en drinken. Wat zou je nog meer willen? Misschien een lekker temperatuurtje en geen spatje regen? Ook dat is gegarandeerd!

De vogelnestkastjes die we bij de volkstuintjes in de kas hebben gemaakt en opgehangen hebben de eerste nieuwe generatie vogeltjes voortgebracht. Het is een heerlijke broedplaats voor koolmeesjes en kwikstaartjes. Daarbij zorgen de vogels voor de mooiste fluitserenades en ook voor de bestrijding van insecten in de tuintjes.

De uitgezette hommels zijn druk in de weer met de bestuiving van onder andere de aardbeien en tomaten.

Nieuwsgierig? Maak een afspraak en we geven graag een vrijblijvende rondleiding. Per mail: volkstuintjeindekas@outlook.com of per app: 06 42669114.