Afbeelding

Huissen in Tekstbeeld: Project Social Sofa 50 jaar Zilverkamp...

Algemeen

HUISSEN - De Zilverkamp bestaat in 2023 50 jaar. De Zilverkamp was in haar prille begin (met de hofjes en het prachtige park) een voorbeeldwijk voor Nederland, maar verloederde gaandeweg. Om bij het jubileumjaar weer wat van die allure terug te krijgen werd (en wordt) de bestrating opgeknapt en de groenstroken opgefleurd met diverse bloemen en bijzondere bomen. 

Tekst en beeld: Gerrie Aldershof

Zo wordt de Zilverkamp steeds mooier onder het motto van onze gemeente: Samen aan de Slag. Immers, de leefbaarheid van een wijk wordt voor een belangrijk deel bepaald door de inrichting en het onderhoud van de wijk en niet onbelangrijk de sociale verbondenheid tussen de bewoners. Die sociale verbondenheid sluit mooi aan bij het Project Social Sofa. De Social Sofa is een initiatief van het Comité 50 jaar Zilverkamp. Dit project heeft alles in zich om het gezamenlijk met de wijkbewoners te realiseren. Een Social Sofa voor en door de wijk gemaakt.

Wat is een Social Sofa? Een Social Sofa is een betonnen huiskamersofa voorzien van een beeldverhaal. Dat beeldverhaal is ingelegd met duizenden mozaïeksteentjes. Social Sofa’s staan doorgaans door middel van een ‘sociaal project’ (om mensen bij elkaar te krijgen) op diverse plaatsen in Nederland in prachtige kleurrijke beeldverhalen over diverse onderwerpen. Bijgaande Social Sofa is zo’n voorbeeld.

De Social Sofa als jubileumsofa voor de Zilverkamp komt op een prominente plaats in de openbare ruimte. Ter hoogte van sporthal de Brink. Met de voorkant naar de vijver en met de achterkant naar het scholencomplex (Drieluik en ‘t Holthuus). Een plaats ook om te genieten van het mooie park of om wat weg te mijmeren onder karakteristieke dakplatanen waarvan het handvormige blad door het leven gaat als geluksbrenger. 

Aan het tot stand komen van dit bijzondere project kunt u ook een steentje bijdragen. Dat kan door de waardecheque van tien euro, die u onlangs van de gemeente Lingewaard ontving, te verzilveren. Ook vrijwilligers voor dit project zijn nog van harte welkom. Kijk op de website Lingewaard Doet bij ‘initiatieven’ en klik ‘Project Social Sofa 50 jaar Zilverkamp’ aan. Lukt dit niet dan kunt u de waardecheque ook laten verzilveren bij het Zilverhuus, de Perenbongerd 10 of de Kuunskop 66. Uw waardecheque verzilveren op de jubileumsofa voor de Zilverkamp kan nog tot 23 juni.