Regisseur Richard Sprokkereef in TheaterKerk Bemmel.
Regisseur Richard Sprokkereef in TheaterKerk Bemmel. Foto: Elke Jansen

Vocaal-theatraal spektakel in TheaterKerk

Algemeen

BEMMEL - Op zaterdag 25 en zondag 26 juni vormt TheaterKerk Bemmel het decor van vocaal-theatraal spektakel Insane. In deze vocal show van projectkoor Vibes Voices rijgen hypnotiserende, opzwepende nummers van onder andere Pink Floyd, Radiohead, Imagine Dragons en Kensington zich aaneen in een spannende mix van koor, band, regie, licht, geluid, decor en kostuums.

Insame is het eerste samenwerkingsproject van regisseur Richard Sprokkereef en muzikaal leider Elke Jansen, onder de vlag van het Arnhemse zangplatform Vocal Vibes. Jansen: “We wilden eens iets anders neerzetten, iets spectaculairs. Richard reeg de nummers aaneen tot een verhaal met een begin en een einde. Denk aan The Passion, waarin nummers die ogenschijnlijk niks met elkaar gemeen hebben toch de essentie van een verhaal weergeven. Ons verhaal is allesbehalve bijbels, maar gaat wel over de kwetsbare mens en een ‘grotere macht’; wat kun je doen als er maar één waarheid lijkt te bestaan, en als dat je veiligheid is?”

“Het thema is ongewild ontzettend actueel, met de oorlog in Oekraïne”, vult Sprokkereef aan. ‘De bedoeling is dat het publiek flabbergasted naar buiten loopt. De locatie speelt daarbij ook een rol; de TheaterKerk in Bemmel is een fantastische plek, die helemaal door vrijwilligers verbouwd is met hergebruik van materialen.’ Jansen: ‘En mede dankzij een mooie subsidie van Gemeente Arnhem wordt Insame ook écht het spektakel waar we van droomden.”

Zaterdag 25/6 20.00 uur, zondag 26/6 15.00 uur, TheaterKerk Bemmel • tickets: www.vocalvibes.nl/events.