Nooit te Ver naar Vinkenveen

Algemeen

HUISSEN - Op zaterdag 18 juni trekken de Huissense wandelaars er weer op uit. Ditmaal wordt een bezoek gebracht aan het Utrechtse Vinkeveen alwaar wordt deelgenomen aan de 45e Weidenatuurmars, georganiseerd door de plaatselijke ijsvereniging. 

Er zijn verschillende routes uitgezet met lengtes van 5,10, 20, 30 en 38 km. De wandeling loopt veel over kleine paden, omzoomd door knotwilgen, langs sloten en tussen de weilanden door. Een paar kilometer gaat het ook over de weg, zoals het stuk van Wilnis naar Vinkeveen. Maar dit geeft wel een mooi beeld van de huidige bebouwing en daar horen mooie boerderijen en zelfs een heerlijk terras bij.

Verder loopt de route vlak langs Nieuwe-ter-Aa en wordt de Demmerikpolder doorkruist. Dit is een groene polder die nog een tamelijk authentiek beeld geeft van het oorspronkelijke veenlandschap, niet uitgeveend, verplast of drooggemaakt zoals elders in de ronde venen. Het parkoers gaat ook door De Botshof, een vogelrijk natuurgebied. Wandelend kun je overvliegende lepelaars zien en aalscholvers laag over het water zien scheren op jacht naar vis. Kortom voor de oplettende wandelaar is De Botshof een pareltje in het laagveen.

Na de wandeling kan men even nagenieten van deze wonderschone tocht en de opgedane ervaringen met elkaar uitwisselen.
Het vertrek vanuit Huissen is om 9.30 uur vanaf hoek Bredestraat/Kampstuk. Rond half zes worden de tippelaars weer in Huissen terugverwacht. De laatste tocht voor de Nijmeegse Vierdaagse is voor de leden van NTV gepland op zondag 3 juli.