Afbeelding

De uitbreiding orgel Theaterkerk Bemmel overtreft alle verwachtingen

Algemeen

BEMMEL - Onlangs is het Theaterkerk orgel voorzien van een nieuwe speeltafel met een Hauptwerkorgel waardoor er nog meer registers open getrokken kunnen worden met een akoestiek die de beste kerken en concertzalen van Europa evenaren.

De Orgelkring Bemmel maar ook TOP en het Theaterkerkbestuur zijn hier ontzettend blij mee want daardoor kan het orgel voor meer optredens gebruikt gaan worden. De speeltafel staat nu ook bij concerten in de Theaterzaal waardoor de organist ook goed te zien is tijdens het bespelen. Voor diegene waarbij orgelmuziek een oubollig imago heeft zal na de eerste kennismaking met de geweldige variëteit van muziek en akoestiek deze mening doen omslaan. 

De Orgelkring Bemmel stelt zich ten doel concerten te organiseren voor jong en oud met klassieke en moderne muziek, ook jazz, filmmuziek et cetera; het kan allemaal. 

Noteer alvast de concerten van dit jaar in uw agenda! Zaterdag 2 oktober, woensdagmiddag 23 november een theatervoorstelling met orgel voor jong en oud, en zondag 18 december een kerstconcert met medewerking van kamerkoor Novo Cantare uit Arnhem. Volg Hét Gemeente Nieuws en de website van de Theaterkerk voor meer informatie.

Zondag 19 juni om 15.00 uur poëzie met organist Gonny van der Maten. Zij bespeelt het Verschuerenorgel. Haar werk is getiteld ‘Keerpunt’ met werken van Arvo Párt, Joh. Seb. Bach en Albert de Klerk. De muziek die je gevoelige snaar zal raken...