Rouwhuiskamer Tumulus in Huissen.
Rouwhuiskamer Tumulus in Huissen. Foto:

Lijkwades en uitvaartgoochelaar

in Funeraire Salon

HUISSEN - Informeren, inspireren, ontmoeten en de huiskamer bekijken. Dat is de opzet van de laatste funeraire salon van dit seizoen donderdagavond 9 juni van 19.00 tot 21.00 uur. Dan wordt er een open inloop avond in de Rouwhuiskamer en tuin van Tumulus Uitvaart aan de Weverstraat 5 in Huissen gehouden.

De avond wordt weer verzorgd door Tumulus Uitvaart en Sonsdaal Uitvaartzorg. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Uitvaartgoochelaar

Waar nog maar 25 jaar geleden een afscheid zich voltrok volgens vaste patronen en (kerkelijke) rituelen, willen nabestaanden steeds vaker zelf een persoonlijke invulling geven aan een uitvaart. Om dit te illustreren kunt u deze avond kennis maken met thema’s rond het afscheid en wat allemaal mogelijk is. De paarse uitvaartgoochelaar Quintus neemt het publiek mee om de herinnering aan uw dierbare mee te geven.

Lijkwade

Daarnaast vertelt Mariska van House of Shrouds met passie het ‘logische’ verhaal van de lijkwade en laat deze zien. Bij Cindy van Bloemsierkunst Huissen kan een herinneringsboeketje gemaakt worden.

Muziek

In de tuin kan met een hapje en drankje geluisterd worden naar de warme muziek van Esther Croeze en Stef Vink. Een avond waar u van harte welkom bent om kennis te maken met de sfeer en inrichting van de Rouwhuiskamer. En ook de manier van werken van uitvaartondernemers Britt van Uem en Cunera Schaapveld.

Tweede seizoen

Na de zomer keert de Funeraire Salon terug met spraakmakende sprekers, muzikanten en activiteiten rond afscheid en de dood, sterven en rouw. "De Funeraire Salon is een manier om mensen te informeren en te praten over de dood.
Wij merken steeds hoe waardevol het praten over sterven kan zijn. Het geeft rust en vertrouwen”, aldus de uitvaartondernemers.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van het programma van de Funeraire Salon? Bel dan 026 3258440 of stuur een mail naar info@tumulus.nl. Voor meer informatie: www.tumulus.nl onder ‘actueel’.