Afbeelding
Foto:

Broer en zus stoppen met FruitCompany Bemmel

'Het is tijd voor iets anders'

BEMMEL - Het zal even wennen zijn, maar FruitCompany Bemmel, ook bekend als Kersten Groente en Fruit, komt over ruim een half jaar in andere handen. Mits er geïnteresseerden zijn. Wouter en Marijke staan dagelijks met veel passie en plezier in de winkel, maar vinden het tijd voor iets anders.

Wie kent in de regio Kersten Groente en Fruit niet? Een familiebedrijf dat ruim zestig jaar geleden door opa Wout Kersten is begonnen. Vrij snel daarna nam vader Wim de zaak over en tegenwoordig runnen zoon Wouter en dochter Marijke de zaak. En ook Wim en zijn vrouw Ria zijn nog regelmatig aanwezig.

“De beslissing om te stoppen ging natuurlijk niet over één nacht ijs. We staan nog altijd met veel enthousiasme in de winkel, maar de naderende verlenging van het huurcontract zette ons aan het denken. Beiden zijn we tot de conclusie gekomen dat we onszelf dit werk niet nog tien, twintig jaar zien doen,” aldus Wouter. 

“In deze periode waarin veel ondernemers het zwaar hebben, zijn wij blij dat we zelf de keuze kunnen maken om te stoppen. Voor ons is het sinds corona juist drukker dan ooit. Dit biedt een mooie kans voor een opvolger. Wij gaan in ieder geval ons best doen om een goede opvolger te vinden, want Bemmel verdient een goede groente- en fruitwinkel.”

“Wat we hierna gaan doen, weten we nog niet. Zelf neig ik naar iets in de richting van onderwijs en/of sport. Maar alles ligt nog open. Voor nu is het belangrijkste dat we nog altijd met veel plezier in de winkel staan, dat onze klanten tevreden zijn en dat we voor 1 januari 2023 een opvolger vinden.”

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten? Kom dan langs in de winkel of neem contact op met Wouter Kersten, Markt 41c, Bemmel (winkelcentrum De Assenburg): 06-12 73 98 01 of fruitcompanybemmel@gmail.com.