De kerk van Gendt. (foto: Lian Steenhof)
De kerk van Gendt. (foto: Lian Steenhof) Foto: Lian Steenhof

Nieuwe gastpredikant in Gendt

GENDT - Op zondag 12 juni komt er een gastpredikant in het kerkje van Gendt, die we nog niet eerder gehoord hebben. Ds. Sietse Visser is al met pensioen en hier in de buurt komen wonen. En hij was bereid om een open gevallen zondag in te vullen. Daar zijn we heel blij mee! 

Tijdens de koffie na de dienst kunnen we nader met hem kennismaken. De diaconale collecte is bestemd voor een project van 'Woord en Daad', om Columbiaanse jongeren aan werk te helpen. Jennifer Fajardo en Néstor Farfán uit Colombia gingen aan het werk in de koffie. Maar dat was voordat de coronapandemie de wereld stilzette.
Colombia is zwaar getroffen door de crisis. Colombia telt duizenden jongeren zoals Jennifer en Néstor. Ze hebben passie, vaak een opleiding, maar weinig economisch perspectief. Een bedrijf starten is lastig of ze werken onder hun niveau omdat het onderwijs onvoldoende aansluit bij de arbeidsmarkt.    'Woord en Daad' werkt samen met Conviventia om jongeren en werklozen toe te rusten zodat ze meewerken aan de opbouw van het land. Een goede opleiding biedt perspectief op werk en ondersteuning van startende ondernemers.

Willen jullie dit ook ondersteunen, maak dan geld over naar NL79 RABO 0116 4443 20 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Gendt Doornenburg o.v.v Woord en Daad. Wij zullen het geld dan overmaken.