Een groep wandelaars van Sportief Wandelen
Een groep wandelaars van Sportief Wandelen Foto: Henny van Diest - Lingewaard in Beweging

Opening beweegtoestel Haalderen

HAALDEREN - Op dinsdag 14 juni vindt de opening plaats van het nieuw gerealiseerde beweegtoestel en een tennistafel in Haalderen. 

Enige tijd geleden is er onderzoek gedaan binnen het dorp Haalderen aan de hand van inspiratieboeken. Uit de inspiratieboeken kwam terug dat deze bewoners graag op een laagdrempelige manier in de buitenlucht in Haalderen zelf willen sporten.

Om 19:15 uur is iedereen van harte welkom bij de ingang van HAVO aan de Notenboomstraat in Haalderen. Vanuit deze plek gaat wandelgroep Sportief Wandelen een wandeling maken rondom de mooie plekken in Haalderen. Wandelgroep Sportief Wandelen is een wandelgroep in Haalderen die elke dinsdag van de week een ronde gaat wandelen. 

Aanmelden voor deze wandelgroep is niet nodig en geheel gratis, waardoor het toegankelijk is voor iedereen. De wandeling eindigt rond de klok van 20:00 uur bij het beweegtoestel dat dan geopend zal worden. Er zal een actieve demo worden gegeven waarin wordt laten zien wat er allemaal mogelijk is op het beweegtoestel en de tennistafel. Naast de demonstratie zal tevens de loper van het jaar bekend gemaakt worden!
De realisatie van het beweegtoestel is een initiatief vanuit Haalderen Leeft en HAVO in samenwerking met Het Transferpunt Sport en De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.