Afbeelding
Foto:

Hoera - vakantie!

Protestantse Gemeente Huissen, Raadhuisplein 35. Avondwake ‘Vrede voor iedereen’ woensdag 22 juni 2022, 17.30 - 18.00 uur. Zondag 26 juni 2022, 10.00 uur, ds. Matthijs Glastra (afscheidsviering in verband met emeritaat). Online via kerkdienstgemist.nl. Vrijdagmiddaginloop van 14.00 - 16.00 uur.

Ze was door haar collega’s op de vingers getikt. Ze had iets té enthousiast geroepen: ‘Eindelijk vakantie, wat ben ik daar aan toe.' 'Heb je het dan zo slecht bij ons’, reageerden haar verbolgen collega’s. Hoera vakantie – een vreugdekreet die als een verwijtende boemerang bij jou terugkomt. Is het dagelijkse leven dan niet goed genoeg? Vakantie is inderdaad een moeilijk en lastig iets voor mensen die niet op vakantie kunnen gaan. Allerlei factoren kunnen daarin (ongewild!) meespelen: geld, gezondheid, dat je mantelzorger bent of omdat in jouw privé-leven alles op z’n kop staat en het onmogelijk is daar ‘zo maar even tussen uit te gaan’.

Maar we begrijpen vast wel hoe dat bedoeld kan zijn: hoera vakantie! Het is goed in je leven om los te laten, weer op te laden. Vakantie is dan niet zozeer het zoeken en vinden van steeds weer nieuwe plekjes, maar om het kunnen en mogen kijken met andere ogen. Volgende week ga ik met pensioen. De wereld zal daardoor niet veranderen, maar ik mag met andere ogen leren kijken. Ik sluit daarmee ook mijn stukjes in Hét Gemeente Nieuws af, kleine levensmomenten voor mensen onderweg (Matthijs Glastra).