Foto: Bordbusters langs wegen en busbaan nodigen u uit.
Foto: Bordbusters langs wegen en busbaan nodigen u uit. Foto:

Exoduswandeltocht

HUISSEN - In het komende weekend is iedereen welkom bij de Exoduswandeltocht. Langs diverse wegen wordt kenbaar gemaakt dat deze tocht op zaterdag 25 juni plaats vindt.

Het is een tocht die zijn inspiratie put uit de tragiek die burgers trof in de periode 44-45. Geprobeerd wordt iedere keer aansluiting te vinden bij een actueel thema. Dat is helaas in de huidige periode niet moeilijk.

De gehele opbrengst komt de vluchtelingen uit de Oekraïne ten goede. "We bieden iedereen de gelegenheid een passende afstand te lopen. Wandelaars kunnen kiezen uit 5, 10, 17, 25 en 43 kilometer. Zowel de recreant als de 4- daagse wandelaar kan hiermee uit de voeten."

Deelname is mogelijk door je digitaal in de schrijven voor de eenheidsprijs van vijf euro. Iedere deelnemer krijgt na afloop een certificaat. Een pin of medaille kan tegen een meerprijs van twee euro.

De afstanden voeren in het Betuwse land langs WOII markeringen en landschappelijk interessante plaatsen zoals De Heuvel, Meinerswijk, de Praets, Stadsblokken tot in het sfeervolle centrum van Huissen. Er is live muziek en de doedelzakmuziek zal menigeen kunnen horen.

"We wandelen in vrijheid en staan lopend stil bij het einde van de evacuatie, die exodus uit 1945. De burgers kregen toen vrede en perspectief. Dat hebben we ook onze mede-burgers elders te gunnen. Wees sportief en solidair: wandel de Exoduswandeltocht op 25 juni."

Ter plekke inschrijven kan ook. Vertrek is in Huissen bij Broodbar de Buitenpoort. Voor verdere info en voor deelname kijk op www.exodushuissen.nl.