Ingezonden

Windpark Caprice geeft gezondheidsproblemen

Op straat hoor je nog wel “Oh, die dingen komen er toch niet!”. Hopelijk klopt dat, maar de gemeente Lingewaard doet erg haar best om ze er wèl te laten komen. LBL en VVD zeiden voor de verkiezingen dat ze wilden wachten op de nieuwe landelijke normen voor windturbines. Na de verkiezingen vinden ze dat wachten blijkbaar niet meer nodig?!
In hun coalitieakkoord staat dat ze mee willen werken aan windpark Caprice en dat komend najaar al het besluit over de vergunning valt. Inmiddels weten we dat de gemeenteraad 21 september stemt. De coalitie heeft nu de meerderheid in de gemeenteraad, dus grote kans dat die vergunning er komt.

En dan? Dan is er een grote kans op gezondheidsproblemen door bijvoorbeeld lawaai (slaapgebrek) en trillingen door laagfrequent geluid. Onze kwaliteit van leven en onze leefomgeving gaat achteruit terwijl met het etiket ‘duurzaamheid’ de portemonnee van steenfabriek Caprice en Renewable Energy wordt gevuld.

Wie krijgen er last van: volgens de Raad van State is iedereen binnen een cirkel van 10x de tiphoogte belanghebbende, oftewel iedereen binnen 10 x 240 meter gaat er mogelijk iets van merken.

Kijk eens op de plattegrond. Woont u straks ook binnen 2400 meter van een windturbine? Wilt u op de hoogte gehouden worden van wat er nog te doen valt om ervoor te zorgen dat ‘die dingen er toch niet komen’? Stuur een mailtje naar GeenWindmolensCaprice@gmail.com en wij delen de informatie die wij hebben ook met u.

Thecla van Schalkwijk, Doornenburg