Ontvanger Zilveren Kers.
Ontvanger Zilveren Kers. Foto:

Gendt heeft eindelijk weer zijn Kersenfeest!

GENDT - Onder grote belangstelling is het Kersenfeest, op vrijdagavond 24 juni van start gegaan. Dit jaar was het de eer aan Volleybalvereniging Tweestroom en aan de Gendtse Winkeliers Vereniging om dit evenement te organiseren.

Kersentrio

Al weken gingen de geruchten door Gendt wie het trio zouden gaan vormen. De onthulling, vond dit jaar plaats op een speciaal voor het Kersenfeest aangelegd strand. Op dit strand vonden het hele weekend beachvolleybaltoernooien plaats.
Een zandtekenaar nam de menigte via zandtekeningen mee in de tradities van het Kersenfeest. Uiteindelijk werden de portretten van de dames zichtbaar en kwamen de dames tevoorschijn.
Met kersenkoningin Tessa Wallenburg en haar hofdames Hilde Wissing en Hilde van Meerendonk, stond er wederom een stralend trio. Behalve dat deze dames al jaren volleyballen bij Tweestroom, zijn ze ook op verschillende manier als vrijwilliger actief binnen de vereniging.

Zilveren Kers

Jaarlijks wordt er tijdens het Kersenfeest een Zilveren Kers uitgereikt aan iemand of een groep die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor Gendt. Dit jaar heeft het bestuur van de stichting Kersenfeest deze kers toegekend aan Anthoinet van den Heuij. 

Anthoinet is een drijvende kracht binnen volleybalvereniging Tweestroom. Tweestroom bestaat inmiddels zestien jaar. Ze maakt al deze jaren al deel uit van het bestuur en speelde tot voor kort in Dames 1. Jarenlang was ze de coƶrdinator van de jeugdafdeling, waar ze alles voor regelde. 

Weekend Kersenfeest 

Na het onthullen van het Kersentrio en het uitreiken van de Zilveren Kers, hebben wethouder Nick Hubers en Kinderburgemeester Merel Hillen het officiƫle startsein gegeven en kon het Kersenfeest na twee jaar in de wacht te hebben gestaan, eindelijk van start gaan!

Kersentrio.