Naar verwacht wordt de rotonde binnen enkele jaren heringericht. (foto; Sjaak Veldkamp)
Naar verwacht wordt de rotonde binnen enkele jaren heringericht. (foto; Sjaak Veldkamp) Foto: Sjaak Veldkamp

Fietsers krijgen meer aandacht dan autoverkeer

Algemeen

BEMMEL – De fiets krijgt van het nieuwe college meer aandacht dan het gemotiveerde verkeer. Een verkeersstudie in Bemmel heeft de aandacht gewekt voor een nieuwe fietsverbinding tussen de Dijkstraat en de Van Nispenlaan. Een tweede ontsluiting van de wijk Essenpas gaat niet door.

Het vorige college VVD, LBL, CDA en lingewaard.NU had een actiepunt opgenomen dat er een onderzoek moet komen naar een tweede ontsluiting van de Essenpas. De huidige ontsluiting werd als knelpunt aangemerkt. Er is geen directe verbinding met het centrum en bij verkeersdrukte op de Van Elkweg en Van der Mondeweg is het voor gemotoriseerd verkeer lastig om de wijk te verlaten. Vooral bij activiteiten bij het OBC en het Laco-sportcentrum. Ook fietsende OBC-ers zorgen voor opstoppingen en gevaarlijke situaties rondom de rotonde en bij het oversteken van de Van Nispenlaan.

Er zijn door adviesbureau Goudappel Coffeng vijf varianten onderzocht voor een tweede ontsluiting. Door de onderzoeksresultaten en de reacties van wijkplatform Bemmel-oost ziet het college er van af. “Het creëren van een extra ontsluiting voor autoverkeer is strijdig met de ambities van de Mobiliteitsvisie.” Die zet in op het ‘stimuleren van het fietsgebruik voor korte afstanden, zoals naar het centrum van Bemmel. Een tweede verbinding voor gemotoriseerd verkeer draagt niet bij aan de verbetering van de leefbaarheid en verkeersveiligheid in de wijk. Het verplaatst alleen maar (ongewenst) het autoverkeer via de Dijkstraat en Wardstraat, is de conclusie.

Verkeerswethouder Johan Sluiter denkt aan de toekomstige aanpak van de rotonde als oplossing. Gekoppeld aan Bemmel en Haalderen aan elkaar verbindt door de bouw van 100 tot 150 woningen.

De ogen zijn nu gericht op een directe fietsverbinding. “In de huidige situatie slingeren de fietsers vanuit de richting Angeren, Haalderen Gendt via allerlei wegen, fietspaden en voetpaden door de wijk om de Dijkstraat/Wardstraat te bereiken. Dit geldt ook deels voor scholieren van het OBC Bemmel.” Daarnaast wil het college het gebruik van de fiets stimuleren voor korte afstanden.