De kerk van Gendt. (foto: Lian Steenhof)
De kerk van Gendt. (foto: Lian Steenhof) Foto: Lian Steenhof

Kerkdienst en expositie in Gendt

GENDT - Op zondag 24 juli is er weer een kerkdienst in Gendt in de protestantse kerk aan de Torenlaan. Voorganger in deze dienst is ds. J. Seeleman uit Haarlem, die bekend is bij de gemeente. Vooral de oudere mensen kennen hem nog van de tijd dat hij predikant was van Gendt en Lent. 

De dienst begint om 10.00 uur en na afloop is er gelegenheid om met elkaar koffie te drinken. De diaconale collecte is bestemd voor het Liliane Fonds. Van alle kinderen met een handicap woont tachtig procent in de armste delen van de wereld. Dat zijn ten minste 40 miljoen kinderen. Buitengesloten, kansloos en veel vaker dan anderen slachtoffer van verwaarlozing, misbruik en geweld. De grootste beperking is echter het gebrek aan een eerlijke kans. Ze worden belemmerd, door hun handicap, maar ook door maatschappelijke uitsluiting en stigma’s. 

Samen met lokale organisaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika verbetert het Liliane Fonds de levenskwaliteit en toekomstkansen van deze kinderen. Willen jullie dit ook ondersteunen, maak dan een gift over naar NL79 RABO 0116 4443 20 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Gendt Doornenburg o.v.v KiA Liliane Fonds. Wij zullen het geld dan overmaken. 

Ook 's middags is de kerk geopend van 14.00 - 17.00 uur. In de kerk is een mooie expositie ingericht van Tanja ten Wolde uit Huissen. Zij noemt zich vooral illustrator, nadat zij haar toga als strafrecht advocaat aan de wilgen heeft gehangen en een bijzondere carrière switch heeft gemaakt. Haar werk is moeilijk te beschrijven. U moet het gewoon komen zien! De kunstwerken zijn ook te koop.