CulTour start met de 'Uit in Bemmel Markt'

BEMMEL - De CulTour door Lingewaard gaat op 3 september van start met de 'Uit in Bemmel Markt'. De aftrap van een reeks van vijf culturele evenementen om de Lingewaardse kernen met cultuur te overspoelen. 

Dit is mogelijk gemaakt door een eenmalige mooie bijdrage van de gemeente, stichting TOP, Bibliotheek en De Open Academie (met ingang van september Clink!), alle lid van Cultureel Platform Lingewaard, gevraagd heeft de organisatie op zich te nemen.

Door corona hebben veel activiteiten op cultureel gebied stil gelegen. De subsidie van de gemeente willen we ten goede laten komen van het hele culturele veld. Daarom is er gekozen om zowel verenigingen, scholen, horeca, ondernemersverenigingen en dorpshuizen te betrekken. De bereidheid om mee te werken is groot. We hopen hiermee dan ook iets te weeg te brengen in Lingewaard en het in 2023 een vervolg te kunnen geven.

Voor Huissen staat de CulTourdag op 15 oktober in het teken van de Kinderboekenweek en groene activiteiten, Theater Troef zal hierbij betrokken zijn. In Gendt zijn er mooie plannen voor een concert in Providentia door de Gendtse basisscholen en muzikanten van de muziekverenigingen Sint-Sebastianus en Sint-Caecelia. Het programma voor Doornenburg/ Haalderen/Angeren is nog in ontwikkeling.

Er is nog plek voor optredens of een kraam zaterdag 3 september; aanmelden kan via r.degroot@swlingewaard.nl.