Orgel protestantse kerk Huissen. (foto: Jenneke Coenen)
Orgel protestantse kerk Huissen. (foto: Jenneke Coenen) Foto: Jenneke Coenen

Toevlucht

Protestantse Gemeente Huissen, Raadhuisplein 35. Viering zondag 7 augustus, 10 uur, Elly Morelissen. Online kerkdienstgemist.nl. Vrijdagmiddaginloop 14-16 uur. Iedere woensdag 17.30-18 uur Avondwake Oekraïne.

Tussen Pinksteren en Advent is in de kerkelijke kalender zomertijd. Een ruim begrip. De liturgische kleur is groen, er zijn geen bijzondere feestdagen te vieren. We maken pas op de plaats. In afwachting van de grote gebeurtenissen vanaf Advent. Deze maand lijkt het er nog op dat alles nog in ‘zomerslaap’ is. De scholen zijn nog niet begonnen, de sport- en cultuurverenigingen hebben nog vakantie. Maar gelukkig. De kerk is al die tijd gewoon open. 

Niet alleen op zondagmorgen tijdens de viering maar ook woensdagavond bij het avondgebed dat we sinds de oorlog in Oekraïne iedere week houden. We zijn dan even stil, steken een kaars op en zingen een lied. Voor sommigen is het fijn om een plek te hebben om ergens naar toe te gaan. Dat geldt zeker niet voor iedereen. Er zijn in de wereld maar liefst 100 miljoen mensen op de vlucht. In ons Liedboek staat het prachtige lied van Wijnand Honig op een oude Ierse volksmelodie: 'Wees Gij mijn toevlucht de komende nacht, de morgen die ik ondanks alles verwacht' (Lied 263). Ook een lied voor onderweg als er staat: 'een gids die mij voorgaat en nimmer verlaat'. 

De kerkdeur staat een paar keer per week voor u open, als u hier met vakantie bent of gewoon thuis. Loop dan ook gerust binnen op vrijdagmiddag voor een kop koffie of thee, een goed gesprek of een kijkje in onze open bibliotheek (Herman Schimmel, cantor-organist).