Het Stuifmeelmannetje (prentenboekillustratie). (foto: Lian Steenhof)
Het Stuifmeelmannetje (prentenboekillustratie). (foto: Lian Steenhof) Foto: Lian Steenhof

Laatste zondag expositie in kerk Gendt

Algemeen

GENDT - Op zondag 14 augustus zal het voorlopig  de laatste keer zijn dat Tanja ten Wolde uit Huissen, exposeert in het kerkje van Gendt. De bezoekers die nog willen komen kijken, zijn op deze middag van harte welkom. 

Tanja die al in haar jeugd van tekenen hield, deed dit eerst vooral in haar vrije tijd. Haar tekentalent werd aanvankelijk ook niet gewaardeerd door haar tekenleraar, want echt realistisch tekenen was niet haar sterkste punt. Misschien dat ze daarom eerst maar Rechten ging studeren en strafrechtadvocaat is geworden. Dit heeft ze jarenlang gedaan en er bleef weinig tijd over voor haar hobby. Daarom besloot ze het roer om te gooien, de toga vaarwel te zeggen om zich volledig op de kunst te richten. Ze volgde een cursus illustratief tekenen bij haar oude tekenleraar van de middelbare school Jan Jutte.  

Aan de getoonde werken in de kerk kun je  zien dat ze heel creatief is en een stroom aan ideeën heeft. Haar werk is te verdelen in enkele categorieën. ‘Prentenboek illustraties’, ‘illustraties met collage techniek’ en ‘beelden in beelden’, waarbij ze haar illustraties mengt met haar foto’s. Het is een vorm van kunst, die we nog niet eerder in Gendt hebben vertoond.
Als u een fiets-of wandeltocht maakt over de dijk, vormt de expositie ook een mooie onderbreking en rustpunt. De kerk bevindt zich aan de Torenlaan, vlak achter de dijk en is open van 14.00 - 17.00 uur. Ook het kerkje zelf is de moeite waard om te bekijken.