Dutch Buitenzorg, was de laatste actieve Buitenzorgdraver, inmiddels met pensioen. Met eigenaar/rijder Djimmy Schneider.
Dutch Buitenzorg, was de laatste actieve Buitenzorgdraver, inmiddels met pensioen. Met eigenaar/rijder Djimmy Schneider. Foto: Jan Willemsen

De Buitenzorg Kortebaandraverij

Algemeen

BEMMEL - Volgende week is het dan zover. We verwachten voor de draverij voldoende inschrijvingen van deelnemende paarden. Maar dat lukt niet altijd. Als er op de vrijdag ervoor te weinig zijn wordt de inschrijftermijn verlengd tot maandagmorgen. Dat is voor ons minder prettig omdat we op maandag ook de ponyjaarmarkt organiseren. We hopen het beste.

Door Jo de Haar

In de laatste drie kortebaandraverijen van dit jaar zijn er gelukkig verschillende nieuwe paarden gestart. De winnaar van de laatste draverij, in Voorschoten, was Epoque een paard van zes jaar oud en in eigendom van Michel Roggen van Stal de Groningers. Dit paard was pas een paar dagen in Nederland. Een gelukje bij de aankoop. In Voorschoten waren de eerste drie geplaatste paarden allen debutant.

Welke paarden hier in Bemmel gaan lopen is, zoals gezegd, pas op vrijdag of maandagmorgen bekend. De kans is groot dat de winnaar van 2018 hier ook weer loopt, want dit paard staat in de omgeving van Culemborg bij de eigenaar op stal. Als dit paard start, behoort het tot de grote favorieten voor de winst in Bemmel.

De mogelijkheid bestaat dat er ook trainers uit Duitsland en België hun paard inschrijven. In Kevelaer in Duitsland ligt een groot paardentrainingscentrum met enkele Nederlandse trainers. Voor hen ligt Bemmel redelijk dichtbij. In België zijn de kortebaanwedstrijden een opkomende sport en die willen in Nederland ook wel eens proberen een graantje mee te pikken.

“Om de draverij te kunnen organiseren zijn sponsoren onmisbaar. Zeker na de coronatijd, waarbij vele sponsoren ook hun tegenslagen hebben gehad. Wij noemen hierbij speciaal onze grote sponsoren, die ons niet in de steek hebben gelaten namelijk: Bongers en Lemmens verzekeringen, Hét Gemeente Nieuws, K3 Delta, Van Workum Verhuur, Otten en Kampschreur Accountants en Belastingadviseurs, Het Wapen van Bemmel, Gemeente Lingewaard, Autobedrijf Wientjes, stichting De Plak, Bemmel-Haalderen Stichting, Pam Derks BV, mevrouw P.W.H. Nas-Wiltingh, Paardenkliniek Buitenzorg, Jelod Dienstverlening en Van Marwijk Installaties. Tevens worden ook al de overige sponsoren bedankt, die door hun bijdrage het doorgaan van deze kortebaan mogelijk maken.

Met in het achterhoofd dat Onze Lieve Heer een Bemmelaar was krijgen we mooi weer en hopelijk een prachtige wedstrijd. Wij hopen een ieder te begroeten op de Kortebaandraverij op dinsdag 16 augustus op De Teselaar in Bemmel.”