Schilderijen en tekeningen van Roland in De Kijkruit

Algemeen

GENDT - Van 12 augustus tot en met 23 september laat Roland zijn schilderijen en tekeningen zien in De Kijkruit.

Roland is 53 jaar. “Ik woon nu twaalf jaar in Gendt. Van kind af aan tekende ik al graag voorwerpen en gezichten na, en ik was ook druk met potloden en stiften in vrije vormgeving. Vijftien jaar geleden ben ik verder gegaan met mijn hobby: tekenen op grote vellen papier en nu met acrylstiften. Hiervan bestaat een grote serie. Maar ik wilde me verder ontwikkelen. 

Het komt regelmatig voor, dat er een totaal ander perspectief ontstaat nadat mijn werkstuk klaar is. En kan ik met nieuwe inspiratie verder. De laatste tien jaar ben ik druk met het maken van acrylverf op hout en doek en soms ook op een muur. Ik moet zeggen dat ik het leuk vind, mensen blij te maken met mijn werk. Ik hou ervan mijn werk soms ruig op te zetten zonder een vooropgezet plan. Dit is niet mijn enige stijl. 

Ik houd ook van nauwkeurig werken en gebruik hiervoor verschillende technieken. Diepte in het werk is ook belangrijk voor me, een soort van 3-dimensionaal. Naast het schilderen, heb ik het tekenen weer opgepakt. Niet het portrettekenen. Dat heb ik even losgelaten. Verder werk ik in opdracht zolang het enigszins in mijn stijl is. Er komt nog een site, maar het bekijken van mijn werk is altijd mogelijk. Mijn telefoon nummer is 06 20517706”, aldus Roland.