Sint-Sebastianus tijdens de vorige editie van het Europees Schutterstreffen in Leudal in 2018.
Sint-Sebastianus tijdens de vorige editie van het Europees Schutterstreffen in Leudal in 2018. Foto: PR Sebastianus Gendt

Europese reis van Sint-Sebastianus Gendt gaat verder

Algemeen

GENDT - Nog maar net bekomen van de geweldige trip naar Basel in Zwitserland, staat er voor Sint-Sebastianus opnieuw een buitenlandse reis op het programma! Het Gendtse schuttersgilde is van 19 tot en met 21 augustus te bewonderen in Deinze, België. Hier vindt het driejaarlijkse Europees Schutterstreffen plaats.

De schuttersvereniging is trots om te kunnen vertellen dat het te zien is tijdens een aantal prominente gebeurtenissen tijdens het weekend. Zo zal de opening en de sluiting van het Europese evenement muzikaal begeleid worden door Sint-Sebastianus. Op zaterdag zal het korps de nieuwe Europese Schutterskoning begeleiden rondom de kroning tijdens de daarvoor bestemde ceremonie. Een hele eer om dit als vereniging te mogen verzorgen, dit is slechts voor weinig deelnemers weggelegd.

Op zondag vindt de parade van alle aanwezige schuttersgildes plaats. Tijdens deze rondgang door het mooie centrum van Deinze doen ongeveer tweehonderd verenigingen mee uit alle hoeken van Europa: er zijn gildes uit onder meer België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, Kroatië, Polen, Zweden en Zwitserland te zien. Bijzonder aan dit optreden is dat Sint-Sebastianus met twee korpsen deel zal nemen. Ook de jeugdafdeling van Sint-Sebastianus, Jong Sint-Sebastianus, neemt deel aan deze optocht. Uniek is dat dit het enige jeugdkorps is met een eigen jeugdgilde in heel Europa.

De voorbereidingen van Sint-Sebastianus zijn inmiddels na een korte vakantie weer gestart. Onder aanvoering van de instructie zal het resultaat hiervan in België te zien zijn. Sint-Sebastianus kijkt uit naar een gezellig en muzikaal weekend!