Afbeelding
Foto:

Heeft de kerk ook zomervakantie?

Protestantse Gemeente Huissen, Raadhuisplein 35. Viering zondag 21 augustus, 10 uur, ds. Bettie Woord, Almere. Online kerkdienstgemist.nl. Vrijdagmiddaginloop 14-16 uur. Avondwake Oekraïne iedere woensdag 17.30-18 uur.

Nee dus. De kerkdiensten gaan het hele jaar door. We blijven elkaar ontmoeten op de zondagochtend. We vinden dat als leden belangrijk. We spreken elkaar en horen van elkaar hoe het gaat. Soms komen tijdens deze gesprekken ook problemen bij deze of gene naar voren die anders tot na de zomer zouden blijven liggen. We houden zo contact ook met elkaar en helpen elkaar waar we kunnen. Ook blijven we de zomer door de oudere, minder mobiele leden van onze kerk bezoeken. In de zomer komt het door vakanties van familieleden voor dat er minder contact is met anderen, alhoewel (beeld-)bellen een prachtig middel is om elkaar nog even te zien en te horen. In onze gemeente zijn er in de zomer vaak mensen in de kerk. Veel van de leden gaan ‘buiten’ het vakantieseizoen op pad.

Diverse organisatorische activiteiten komen wel op een lager pitje te staan. De activiteiten rond het zoeken naar een nieuwe predikant gaan gelukkig gewoon door. Het lukt om afspraken te maken met kandidaten en de gesprekken met hen gaan binnenkort beginnen.

Ook blijven we de Wake voor Vrede elke woensdag organiseren. Er is een steeds grotere groep mensen die zich inzet voor de organisatie en er is elke woensdag opnieuw belangstelling. Zo zullen we ook de komende weken verder gaan waarna in september alle reguliere activiteiten weer worden opgestart (Wijchert de Wit).