Kerkje Gendt vanaf de dijk gezien. (foto: Lian Steenhof)
Kerkje Gendt vanaf de dijk gezien. (foto: Lian Steenhof) Foto: Lian Steenhof

Kerkdienst in kerkje Gendt

GENDT - Op zondag 21 augustus is er, zoals gebruikelijk om de week, weer een kerkdienst in Gendt. De week erna is er een kerkdienst in het kerkje van Angeren. Op 21 augustus gaat ds. Janneke Bron voor in Gendt. Zij gaat regelmatig voor in onze beide gemeenten. De diaconale collecte is deze week bestemd voor stichting Leergeld Oost Betuwe

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Meedoen verruimt de horizon van kinderen. Zo maken zij sociale contacten, leren ze wat teamgeest is en hoe ze zich moeten handhaven in een groep, leren winnen en verliezen.
Als kinderen deze vaardigheden niet leren, maar worden buitengesloten, komen niet alleen zij ernstig tekort, maar zal de maatschappij daar ook de gevolgen van ondervinden en later “duur” leergeld betalen. Daarom wil stichting Leergeld Oost Betuwe als laatste vangnet kinderen helpen om mee te doen.

Er wordt eerst gekeken of er gebruik gemaakt kan worden van eventuele bestaande voorzieningen. Wanneer dit niet het geval is, kan de stichting hulp bieden in de vorm van een gift in geld (wordt rechtstreeks overgemaakt naar de desbetreffende club of instantie) of in natura aan het kind.

Wil menSt. Leergeld ook ondersteunen, maak dan geld over naar NL79 RABO 0116 4443 20 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Gendt Doornenburg o.v.v. St.Leergeld. Wij zullen het geld dan overmaken.