Dagtocht met KBO naar de Biesbosch

LINGEWAARD - De corona-epidemie heeft voor vele senioren geleid tot eenzaamheid en daarom heeft de overheid voor deze groep een bedrag beschikbaar gesteld om voor deze groep iets te organiseren.

Senioren Actief Bemmel, KBO-Bemmel-Doornenburg en de Zonnebloemafdeling Bemmel, Haalderen  en Ressen hebben de handen in elkaar geslagen. Zij hebben een dagtocht voor senioren uit Bemmel en Ressen naar de Biesbosch georganiseerd.

Dinsdag 9 augustus was het dan zover, drie bussen met 150 personen op reis. De belangstelling voor deze reis was overweldigd, de bussen zaten vol, helaas hebben wij nog enkele mensen moeten teleurstellen.  

Rond de klok van 8.00 uur vertrok het gezelschap richting het westen. De deelnemers allemaal goed gemutst,  de temperatuur goed, blauwe lucht en de zon deed goed zijn best, de stemming was goed.

De eerste stop, uiteraard voor koffie/thee met gebak. Na de koffie werd de busreis hervat en voor dat wij de boot opgingen, hebben wij eerst nog het museumeiland aangedaan. Tijdens de twee uur durende boottocht geluncht, na de lunch was er nog gelegenheid om te genieten op het open dek van de prachtige omgeving die ons land rijk is.  

Na de boottocht huiswaarts, complimenten aan onze buschauffeurs, eind van de middag waren wij weer veilig thuis.

Tijdens bus-of boottocht mooie gesprekken, af en toe leek het wel op een reünie, gezien de reacties van de deelnemers, ze hebben genoten en waren weer blij dat dit weer mogelijk was.
En als organisatie kijken wij terug op een leuke samenwerking en op een succesvolle dag.