Voer verdiepende gesprekken tijdens de Studiekring50plus.
Voer verdiepende gesprekken tijdens de Studiekring50plus.

Vol najaarsprogramma bij de bibliotheek

Algemeen

LINGEWAARD - Dit najaar is er weer van alles te doen, te zien en te beleven in de bibliotheken in Lingewaard. 

Geïnteresseerd in filosofie? De dood maakt onderdeel uit van ons leven, maar iedereen gaat er anders mee om. Vanuit filosofisch perspectief kunnen we op verschillende manieren kijken naar het leven, en de rol die de dood daarin speelt. Oud-docent Bestuurskunde Frans Eijkelhof licht deze perspectieven toe in zijn lezing op woensdag 28 september van 19.30 tot 21.30 uur in Bibliotheek Bemmel. Kaartjes kosten 4 euro voor bibliotheekleden en 5 euro voor overige bezoekers.

Verdiepende gesprekken

Op 16 september start de Studiekring50plus in Bibliotheek Huissen. Dit is een groep van 10 tot 14 vijftigplussers die verdiepende gesprekken voeren over (actuele) thema’s. Ontmoeting en geestelijk actief blijven zijn belangrijke aspecten van de studiekring. De groep komt één keer per drie weken bij elkaar op vrijdagochtend in Bibliotheek Huissen. Bibliotheekleden betalen 30 euro voor het hele seizoen (tot en met  juni 2023), overige bezoekers 40 euro.

Poëzieworkshop

Voor kinderen is er op woensdag 31 augustus een poëzieworkshop van schrijver Malou Poos. Ze vertelt over haar boek ‘Speciale sterretjes’ en de kinderen gaan zelf aan de slag. Deelname is gratis, wel even opgeven door een e-mail te sturen naar idvries@obgz.nl.

De Nederlandse taal leren of je digitale vaardigheden uitbreiden? Ook dat kan in de bieb! Ga bijvoorbeeld op 12 september via internet op zoek naar je stamboom in Bibliotheek Bemmel. Kijk voor het hele programma en meer informatie op www.obgz.nl.