Impressie van monument op De Praets.
Impressie van monument op De Praets. Foto: Martien van Hemmen

Nazomeren in de Exodustocht

Algemeen

HUISSEN - In de Airborne Region is door de organisaties van herdenkingstochten samenwerking gezocht en gevonden.

Bij de vier marsleiders van Airborne Wandeltocht, de Pegasus- en Polentocht alsmede de Exodustocht leeft de behoefte om het verhaal rond Market Garden wandelend in een verhaallijn te laten beleven. Dat vergroot de beleving en het besef van hetgeen vanaf 17 september 1944 onze regio heeft doorstaan.

“Als u dus in de nazomer bijvoorbeeld de Exoduswandeltocht wilt lopen dan kan dat. U kunt zelfstandig aan de slag in de periode 1 september tot en met 2 oktober. U kiest in onze webshop de gewenste afstand, betaalt vijf euro en u ontvangt de route. Leden van de KNWB krijgen één euro korting.

De afstanden zijn 10, 17, 25 en 44 kilometer. De start is als altijd bij BroodBar De Buitenpoort, Helmichstraat 1 in Huissen. Met mogelijkheid vooraf koffie te nuttigen en na afloop een lekker broodje. Tot 15.00 uur kunt u een wandelcertificaat in ontvangst nemen. Na die tijd is die te ontvangen via info@exodushuissen.nl.

Geniet van de vrijheid en maak op sportieve wijze  kennis met de genoemde  herdenkingstochten. Samen vormen de thema’s het totaal relaas rond de jammerlijk mislukte operatie Market Garden. Volg ook de andere berichtgevingen omtrent herdenkingen in de Airborne Region.”