Huissense boekenmarkt.
Huissense boekenmarkt. Foto: M. Hoek

EIndelijk weer Huissense boekenmarkt

Algemeen

HUISSEN - De Huissense boekenmarkt gaat door. Nadat corona twee jaar roet in het eten gooide, gaat de Huissense boekenmarkt dit jaar gewoon door op zaterdag 3 september. Het is de achttiende keer dat de boekenmarkt gehouden wordt.

In het centrum van Huissen staat 75 kramen met een groot aanbod aan veelal tweedehands boeken. Vanuit heel Nederland komen standhouders naar het Gelderse stadje om hun boeken aan de man te brengen.

Er is een ruime variatie in aanbod. Zo zijn er kramen met boeken uit de omgeving van Arnhem/Nijmegen, geschiedkundige boeken, strips, maar ook romans die op een zolder lagen te verstoffen.

20 jaar geleden werd de eerste boekenmarkt gehouden. Waar Piet Driessen ooit begin met elf kramen rondom het stadsmuseum Hof van Hessen, is de markt uitgegroeid tot een van de grootste boekenmarkten van Nederland. Veel boekverkopers komen ieder jaar weer graag terug. Dat geldt ook voor mensen die hun boekenkast opruimen of instanties die door de verkoop van boeken hun clubkas aanvullen. Kortom een mooie manier om boeken te kopen of te verkopen.

De markt wordt gehouden in het centrum van Huissen van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.