Nooit te Ver weer op pad

Algemeen

HUISSEN - Na een succesvolle herstart van de Nijmeegse vierdaagse en een korte vakantie staat De Airborne wandeltocht, die jaarlijks op de eerste zaterdag van september plaatsvindt, weer op het program. De Huissense tippelaars kunnen zich op 3 september aan de start melden, die plaatsvindt op sportpark Hartenstein aan de Tasmalaan in Oosterbeek. 

Er kan deelgenomen worden aan verschillende afstanden variërend van 10 tot 40 km. De start van de 25 km is gepland om 9.30 uur. Dit jaar beleeft het wandelevenement een jubileum en wordt voor de 75e maal georganiseerd. Mede door deze wandeling worden de gebeurtenissen rond de slag om Arnhem, die in september 1944 tot een catastrofe leidde, herdacht met de intentie om het leed van deze mislukte escapade ook onder de huidige generaties levend te houden.

Dinsdag 6 september vindt de herstart plaats van de wekelijkse wandeling in Huissen, voor leden, en wandelliefhebbers die een start willen maken met een wandeling met een duur van ongeveer een uur, aanvang 10.00 uur bij het clubhuis van de hengelsportvereniging aan de Hazekamp, nabij de sportvelden van RKHVV. 

Zaterdag 17 september trekken de wandelaars erop uit om deel te nemen aan de Loetbostocht in het Zuid-Hollandse Krimpen aan de Lek. Het Loetbos, genoemd naar het riviertje ‘De Loet’ is een aangelegd polderbos met stiltegebieden voor zoogdieren en vogels. In dit bos treft men naast de vele flora en fauna, meer dan 100 verschillende vogelsoorten  en kleine roofdieren aan. De organisatie is in handen van wandelsportvereniging ‘Kinderdijk’. Leden krijgen een persoonlijke uitnodiging.