Kleine kerk Angeren.
Kleine kerk Angeren. Foto: Rita Oostendorp

Beleef Kunst, Cultuur en Natuur in Lingewaard

Algemeen

LINGEWAARD - Op zaterdag 10 en zondag 11 september 2022 kunt u volop genieten en nazomeren. Dit evenement wordt georganiseerd door Kunstcollectief Gelderse Poort.                                

Er exposeren tachtig kunstenaars op veertig prachtige locaties in het gebied, dat de gemeenten Lingewaard, Berg en Dal  en Zevenaar omvat.  Geniet van het weidse rivierenlandschap van Rijn en Waal en van de uiterwaarden en de strandjes. Steek de rivier over met een van de pontjes en laat je verrassen op de andere oever. De kunstroute biedt veel afwisseling in kunstvormen, van dichtkunst en realistische schilderkunst tot robuust ruimtelijk werk, van bronzen beelden tot keramiek, van installaties tot verfijnde textielkunst, design tassen en sieraden. Er is ontzettend veel te zien en te horen onderweg. Op een aantal locaties zijn muziekoptredens. Zie daarvoor de aankondiging op de website.

Kunstenaars zetten hun eigen atelier open voor publiek en bezoekers kunnen daar daadwerkelijk de werkplaats zien waar de kunstenaar het werk creĆ«ert. Maak kennis met al deze kunstenaars, performers en met hun passie. Op verschillende plaatsen worden optredens verzorgd door muzikanten, zoals een pianist en een singer-songwriter, door woordkunstenaars, schrijvers en dichters en er worden workshops en demonstraties gegeven. 

De deelnemers van het Kunstcollectief zullen er alles aan doen om een ieder een mooie kunstbeleving te bezorgen. Meer informatie over programma en de routes staat op www.kunstcollectiefgeldersepoort.nl bij Ode aan de Gelderse Poort 2022.