Opgeruimd staat netjes

Algemeen

BEMMEL - Onder een lekker zonnetje gingen we als Zwab met ongeveer 13/15 mensen op pad om Bemmel te ontdoen van het vele zwerfafval. Een hoop van dit afval was nog het restant van de paardenmarkt en de kermis. Veel blikjes en plastic bekers, weggeworpen in en onder struiken. 

Onze Saskia en Leo gingen met de fietskar richting het bedrijventerrein A15. Daar hebben ze acht zakken afval bij elkaar geraapt. Teveel om mee te nemen naar het verzamelpunt bij de Theaterkerk. De dorpskern en Kinkelplein zijn ook weer schoongeveegd. De pleinen bij de Lidl, Jumbo en AH liggen er ook weer mooi bij. Bij De Gouden Appel is het parkeerterrein en de omliggende tuin ook schoongemaakt. 

De Klappenburgstraat is ook onder handen genomen, veel rommel opgehaald in en op het veldje tegenover Polly. Karton, dopjes, plastic, ijslolly-stokjes, papieren doekjes, snoeppapier, we vinden van alles. Zelfs onder een prullenbak lag afval, te veel moeite om het in de bak te gooien? Ook richting Huissen is vuil opgehaald door Anton, die vond een hele zak met kleding op de grond. Waarschijnlijk van een aanhangwagentje afgevallen. De kleding zag er niet uit als nieuw, dus hebben we besloten deze kleding in een schone afvalzak te doen en deze te deponeren in een kledingcontainer. 

De heer Huiskens had eerder al gezwabberd vanaf de kerk tot het viaduct van Ressen. Dus de opbrengst in zijn totaliteit was toch wel aanzienlijk. En met dit heerlijke, niet te warme weer, was het goed toeven buiten. Helaas voor ons dit keer geen koffie, onze Marjo zat zomaar in Londen. De volgende Zwab-actie staat gepland op zaterdag, 24 september.