Programma Kinkelacademie Bemmel

BEMMEL - De Kinkelacademie organiseert in seizoen 2022-2023 vier lezingen:

17 oktober 2022 Henk van Houtum:  Migratie naar en in Europa.
Prof van Houtum bespreekt feiten en fabels over migratie uit alle delen van de wereld naar Europa en het in Europa gehanteerde migratiebeleid. Na de machtsverschuivingen in Afghanistan en Oekraïne actueler dan ooit.

21 november 2022 Leo van Wissen: Bevolking 2050 in beeld.
Prof van Wissen geeft uitleg over veranderingen in de samenstelling van de Nederlandse bevolking de komende jaren. Wat is demografische druk en wat betekent (dubbele) vergrijzing voor de toekomt?

13 maart 2023 Lidewijde Paris: Hoe lees ik? (Boekenweek)
Spreker, schrijver, journalist en presentator Lidewijde Paris geeft een inspirerende Lees!workhop over de kunst en het plezier van lezen en schrijven. Ter lering en vermaak van individuele lezers, leerlingen, leraren en vooral ook van leesclubs!

17 april 2023 Jan Bransen: Gevormd of vervormd (Maand van de Filosofie
Prof Bransen heeft veel gepubliceerd over onderwijs(vernieuwing). Een van zijn werken heet dan ook “Gevormd of vervormd? Een pleidooi voor ander onderwijs”.

Kaarten zijn drie weken van tevoren te bestellen op www.dekinkel.nl en te koop  bij boekhandel De Toren van Bemmel. Prijs: 12,50 euro (inclusief kopje koffie/thee bij aanvang). Aanvang : 20.00 uur in cultureel centrum De Kinkel, Van Ambestraat 1, Bemmel