Loopgroep Huissen vernieuwt trainingen

HUISSEN - Maandag 29 augustus start de Loopgroep Huissen met de trainingen. Het team gecertificeerde hardlooptrainers is uitgebreid, waardoor er een verfrissend aanbod wordt aangeboden. Daarbij zijn de huidige maatschappelijke trends goed herkenbaar.

Op maandag  de holistische training, ofwel verbeteren / onderhouden van zowel de fysieke als de mentale gezondheid. Het gaat niet zozeer om snelheid of afstand, maar om volledig bewust te zijn in je lichaam. Intervallen vanuit gevoel, mindfulness, ademhalingstechniek, yoga, maar ook hardlopen in het bos et cetera.

Op dinsdag is een 'basis'-training voor sporters die al gewend zijn aan 5 km hardlopen. Doel is verbeteren/onderhouden van conditie.
Er is op deze avond een tweede groep en wel voor sporters die een bepaald doel nastreven, bijvoorbeeld deelname aan een wedstrijd of evenement. Er wordt een programma uitgestippeld en samen met de trainer bepaal je wat je doet.

Op donderdag wordt getraind om het duurvermogen, de anaerobe drempel te verhogen. Groep 1 is voor lopers met een snelheid tot ongeveer 10 km per uur. Groep 2 voor degenen de harder kunnen en willen dan 10 km. In de periode oktober - april is op de donderdag een zaaltraining.

Alle hardlooptrainingen starten om 19.30 in sporthal De Brink in Huissen en duren 1,5 uur. De leiding is in handen van gecertificeerde trainers.

"Kom in beweging! Goed voor lichaam en geest... en hardlopen in een groep stimuleert. We willen je graag verwelkomen. Stuur een email naar bestuur@loopgroephuissen.nl en we nemen contact met je op."