Kerkje van Gendt. (foto: Lian Steenhof)
Kerkje van Gendt. (foto: Lian Steenhof) Foto: Lian Steenhof

Feestelijke kerkdienst in Gendt

GENDT - Op zondag 4 september is het feest in het kerkje van Gendt. Want in deze kerkdienst, die om 10.00 uur begint en waarin ds. Els de Clercq en ds. Trinus Hoekstra voor zullen gaan, wordt ds. Trinus Hoekstra verbonden aan de gemeente als de nieuwe predikant van de protestantse gemeente Gendt-Doornenburg. "En daar zijn we als gemeente natuurlijk heel blij mee!"

Door de moeilijke Coronatijd heeft het langer geduurd voordat een speciale commissie van gemeenteleden op zoek kon gaan naar een nieuwe predikant, na het vertrek van ds. Margreet de Bree in februari 2021. Ds. Hoekstra woont in Arnhem-Zuid, dus zal bij goed weer ook regelmatig op de fiets naar Gendt en Doornenburg komen. 

"Voor de diaconale collecte in deze dienst willen we graag TLMI-M namens Kerk in Actie aanbevelen. TLMI-M staat voor The Leprosy Mission International - Myanmar, dat is een partnerorganisatie van Kerk in Actie. In Myanmar behoren mensen met een handicap vaak tot de allerarmsten. Door hun handicap hebben zij nauwelijks toegang tot zorg, onderwijs en werk. Zo biedt TLMI mensen met een handicap vak trainingen en microkredieten. Ook stimuleert TLMI bedrijven, om gehandicapten in dienst te nemen. Jullie gift maakt het mogelijk dat mensen met een handicap vaktrainingen kunnen volgen, een eigen bedrijf kunnen starten en fysiotherapie krijgen.

Willen jullie Kerk in Actie hierin ook ondersteunen, maak dan geld over naar NL79 RABO 0116 4443 20 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Gendt Doornenburg o.v.v. Myanmar. Wij zullen het geld dan overmaken."