Auteur Noud Bles.
Auteur Noud Bles. Foto: Niels Sparnaaij

Kasteel Doornenburg: bron voor roman De gelukkige roofvogel

Algemeen

DOORNENBURG -  10 en 11 september telkens van 16.00 tot 17.00 uur wordt tijdens de kunst- en cultuurroute van Kunstcollectief De Gelderse Poort in kasteel Doornenburg de nieuwe uitgave van De gelukkige roofvogel van Noud Bles gepresenteerd. 

De gelukkige roofvogel is een klimaatroman. De klimaatverandering wereldwijd is het hoofdthema van het verhaal dat zich afspeelt tijdens een ongenadig hete zomer in het gebied tussen een grote stad aan een grote rivier, waarin we gemakkelijk Nijmegen herkennen, en het rivierenland tot aan de splitsing van de langzaam droogvallende waterwegen en het dorp met het beroemde kasteel. Voor de schrijver, voor het boek en voor kasteel Doornenburg is het een grote eer dat de presentatie van de heruitgave van deze roman juist hier gaat plaatsvinden. 

Het eerste exemplaar van De gelukkige roofvogel overhandigt de schrijver op zaterdag 10 september aan notaris en maatschappelijk betrokken ondernemer François van Schaik. Noud Bles leest voor en signeert zijn boek. Op zondag 11 september staat de presentatie van De gelukkige roofvogel in kasteel Doornenburg in het teken van proza en poëzie over klimaatverandering en het kasteel.
Op beide dagen wisselt Mohamed Ali de gesprekken en voordrachten af met muziek uit Syrië, hij bespeelt het Koerdische snaarinstrument de Tambor.