Jeugd kan aan de bak tijdens de Dikke Banden Race.
Jeugd kan aan de bak tijdens de Dikke Banden Race. Foto: TWC 't Verzetje

De ronde van Bemmel: feest voor de nieuwe Van Vleutens en Geesinks

Algemeen

BEMMEL - Welke jonge wielrenner droomt er niet van om later net zo’n held te worden als Annemiek van Vleuten of Robert Geesink? Tijdens de Ronde van Bemmel op zondag 11 september krijgen ze de kans. Want voordat de volwassenen aan de bak gaan in het centrum van het dorp, is er voor de jeugd een Dikke Banden Race. Daarin staat plezier voorop.

Het is voor het eerst na twee jaar afwezigheid dat de wielerronde weer wordt gereden. De jongsten beginnen om 12.00 uur. Daarna volgen om 13.15 uur de recreanten (funklasse). Zij leggen een afstand van in totaal 31 kilometer af. Aansluitend is het de beurt voor licentiehouders. De sportklasse start om 14.30 uur voor een wedstrijd over 55 kilometer. De Amateurs sluiten vanaf 16.00 uur af, zij treden aan voor 65 kilometer.

Inschrijven voor de Dikke Banden Race kan vooraf of ter plekke op de wedstrijddag. Anderen schrijven zich in via de KNWU. Niet-licentiehouders sturen een mailtje naar wielerronde@twctverzetje.nl.
Voor meer informatie: www.rondevanbemmel.nl. De ronde van Bemmel is natuurlijk ook leuk om naar te kijken. Kom de renners aanmoedigen en beleef de sfeer.