Haas in het natte gras.
Haas in het natte gras. Foto: Herman Hendriks

Natuurwandeling door het Oosterhouts bos (van de Baron)

Algemeen

OOSTERHOUT - Op zondag 11 september om 14:00 uur verzorgt IVN RijnWaal een circa 2 uur durende natuurwandeling in het Oosterhouts bos. De excursie start vanaf de dokterspost, van Boetzelaerstraat 12  in Oosterhout en wordt geleid door natuurgids Pedro van Gogh (mobiel 06 54654049).

Het Oosterhouts bos is niet een heel groot gebied maar wel bijzonder en is ook wel bekend als ‘het bosje van de baron’.  Tijdens de wandeling krijgt U te horen waarom. Geniet van de oude bomen en geniet vooral van de rust. Het ligt vlak bij Nijmegen maar als je door dit gebied wandelt lijkt het bijna of je alleen bent op de wereld.

De oorsprong van het landgoed begint al rond 1400. Daarna gebeurt er van alles en wordt het landgoed in 2003 benoemd tot Rijksmonument. Een fantastisch stukje geschiedenis en natuur aan de rand van Nijmegen.

Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en vergeet uw verrekijker niet. Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer informatie over IVN RijnWaal staat op www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal.