Rolstoeldraaimolen.
Rolstoeldraaimolen.

Voorbereidingen Special Sports Event in volle gang

Algemeen

ARNHEM - Op 25 september is op vitaal sportpark De Pas in Rijkerswoerd de vierde editie van het Special Sports Event. Jong en oud met een beperking uit Lingewaard, Overbetuwe, Arnhem Zuid en Nijmegen-Noord kan kennismaken met vijftien sporten en beweegvormen en met de aanbieders ervan. Er zijn demonstraties, minitrainingen en workshops.

Ook mensen met een lichte beperking of chronische ziekte, die bij het sporten of bewegen wat extra aandacht nodig hebben, kunnen op die dag ervaring opdoen.

Het geheel is omlijst met muziek, spektakel, attracties en theater omdat het ook voor gezinsleden, vrienden en begeleiding een leuk uitstapje moet zijn. Aan het programma wordt nog volop gewerkt maar een paar toppers kunnen nu al genoemd worden: twee keer een voorstelling van de theatergroep Klare Taal met als titel ‘Klaar voor de start? Af!’, een nostalgische draaimolen geschikt voor rolstoelen, een demonstratie van Alinks en Frame runners (loopfietsen) en een spectaculaire stormbaan.

Binnenkort volgt meer informatie over dit unieke evenement. De organisatie kan best nog wat financiële steun gebruiken. Leden van de Rabobank kunnen van 5 tot 27 september stemmen op hun favoriete clubs voor een donatie (Rabo Clubsupport). Het zou mooi zijn als ieders laatste stem naar dit doel zo gaan.