Bronzen kunstwerken. (foto: Gerard Neijenhuis)
Bronzen kunstwerken. (foto: Gerard Neijenhuis) Foto: Gerard Neijenhuis

Bijzondere beelden in kerkje Ressen

RESSEN - Kom genieten van kunst, cultuur en natuur in de Gelderse Poort op 10 en 11 september. Organisator van dit kunstevent is Kunstcollectief Gelderse Poort

Het prachtige oude kerkje in Ressen is tijdens het Open Monumentenweekend van 10 en 11 september open van 11.00-17.00 uur. Behalve van de middeleeuwse architectuur kunt u genieten van de bijzondere expositie van bronzen beelden van Gerard Neijenhuis en keramiek van Nienke Faber.

Het kerkje is een van de monumentale panden, werkplaatsen/ateliers waar de kunstroute in het stromengebied van de Gelderse Poort langs voert. Het Kunstcollectief Gelderse Poort organiseert deze kunstroute met maar liefst 80 beeldende kunstenaars. Gerard Neijenhuis maakt glanzend gepolijste bronzen beelden geïnspireerd op geometrische vormen in de natuur. Het zijn de zichtbare maar soms ook voor het blote oog onzichtbare structuren van bijvoorbeeld zaden of plantencellen die hem inspireren. Het keramisch werk van Nienke Faber is ingetogen en stevig. De sterke, sierlijke lijnen van de vrouwentorso en de speciale textuur geven tederheid prijs. De vorm is vereenvoudigd en staat symbool voor de mens, voor trots en liefde. In haar werk creëert Nienke Faber een sfeer van archeologische vondsten met een verweerde uitstraling. Hier lijken begrippen als oud en nieuw met elkaar verbonden.

Zij toont hier ook enkele schilderijen en stenen beelden. Meer informatie over de kunst-, cultuur- natuurroute en de deelnemende kunstenaars staat op www.kunstcollectiefgeldersepoort.nl.