Ode aan het landschap. (foto: Ben Berns)
Ode aan het landschap. (foto: Ben Berns) Foto: Ben Berns

Galerie De Hoge Eest brengt Ode aan de Gelderse Poort

BEMMEL - Spannende expositie van schilderijen en beelden in galerie De Hoge Eest. Op 10 en 11 september is er zeer gevarieerd werk van vier kunstenaars uit Lingewaard te zien, Gerda en Ben Berns uit Huissen en uit Bemmel Ineke Ott en eigenaar Niek van de Looi. 

De galerie is op beide dagen open van 11.00-17.00 uur. Gerda Berns heeft haar hart verpand aan de Tiffany-techniek als alternatief voor glas in lood. Met deze techniek kun je fijner werken en hoeft er niet altijd gebrandschilderd te worden.
Ben Berns heeft zich naast zijn drukke loopbaan bekwaamd als edelsmid en heeft veel sieraden gemaakt in goud en zilver. Ineke Ott volgde een opleiding aan de kunstacademie in Arnhem en startte haar carrière als grafisch vormgever. Na haar zakelijk leven heeft ze zich toegelegd op de vrije kunst. Haar werk is een uiting van haar liefde voor de natuur.
Ineke Ott maakt keramische beelden en schilderijen die waarheidsgetrouw zijn. Niek van de Looi stelt zijn met olieverf geschilderde, fotorealistische schilderijen tentoon. De minutieuze aandacht voor sfeerbepalende details en het kleurgebruik is zijn passie. In 2014 wint Niek de Mieke Bles Kunstprijs.

De galerie is een van de locaties, werkplaatsen/ateliers en monumentale panden waar de kunstroute, georganiseerd door Kunstcollectief Gelderse Poort,  langs voert. Deze kunst- en cultuurroute is een  jaarlijks event  in het 2e weekend van september en dit jaar met maar liefst 80 beeldende kunstenaars. Laat u verrassen door de veelheid aan kunstuitingen. Meer informatie over de kunstroute en de deelnemende kunstenaars op www.kunstcollectiefgeldersepoort.nl.