(foto Medea Huisman)
(foto Medea Huisman) Foto:

Stichting Musis & Stadstheater Arnhem

ARNHEM - Lisa Holweg mag dan wel druk zijn, ze doet erg haar best om theatervoorstellingen te bezoeken in Musis & Stadstheater Arnhem. Al is het alleen maar vanwege haar grote liefde en hobby: zélf in het theater staan. ‘Niets is mooier dan de toon van de avond te zetten voor een volle zaal!’ 

‘Wat er altijd door mij heen gaat als ik sta te wachten in de coulissen? Ik luister naar het geroezemoes in de zaal, kijk hoe de lichten langzaam doven en zie hoe de gordijnen openen… Nog even een keer diep in- en uitademen. En dan doorbreek ik de stilte met een stap op het podium. Heerlijk! 

De kracht van live optreden is echt de magie van het moment. Een voorstelling is niet iets wat eerder opgenomen is om telkens opnieuw af te spelen. De energie is elke keer weer anders. Dat maakt theater voor mij zo’n fantastische plek. Je bent allemaal getuige van dat bijzondere moment. Zowel degene op de planken, als het publiek in de zaal.

Het theater is een magische plek waar we allemaal even niet bezig zijn met wat zich daarbuiten afspeelt. In de hectiek van ons dagelijks leven schiet een avondje theater er nog weleens in. Maar juist om aan al die hectiek te ontsnappen móet je willen gaan. Je vindt er rust, wordt geroerd en herkent jezelf. Ik raad iedereen aan om dat zo nu en dan eens in te plannen.’ Bekijk het programma op musisenstadstheater.nl.