Afbeelding

Slaapplaatsen gezocht

Algemeen

LINGEWAARD - De Werkgroep Wegen met Zegen is naarstig op zoek naar slaapplaatsen. In mei 2022 is de pelgrimsroute ‘Wegen met Zegen’ geopend, een pelgrimsroute in het gebied tussen de grote rivieren, 150 km lang, verdeeld in elf dag-etappes. De route loopt langs ruim veertig kerken en kapelletjes en is vooral bedoeld voor mensen die tot bezinning willen komen. Kijk voor meer informatie op: www.wegenmetzegen.nl .

Veel wandelaars zullen deze route door de Betuwe gaan lopen. Sommige pelgrims doen één dag-etappe, andere lopen graag meerdere etappes achter elkaar of zelfs de hele route.
Dit betekent dat er grote behoefte is aan slaapplaatsen en het liefst eenvoudige slaapplaatsen, die niet te duur zijn. Een schoon bed en eventueel een eenvoudig ontbijt is voldoende.

De route loopt voor een groot deel door de gemeente Lingewaard. “Wij zoeken mensen uit deze gemeente die hun huis open willen stellen. Mensen die het leuk vinden om pelgrims gastvrij te ontvangen en onderdak te verlenen. Als vergoeding hiervoor denken wij aan het tarief dat ook door ‘Vrienden op de Fiets’ wordt gehanteerd, namelijk 22,50 euro per persoon per nacht, inclusief ontbijt. Dit is slechts een richtlijn.

Onze ervaring is dat het heel leuk is om gastgezin te zijn, het levert vaak verrassende ontmoetingen op. Het is geheel vrijblijvend: bij elke aanvraag beslist u of het gelegen komt of niet.

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden, neem dan contact op met Nenny Kegels, e-mail: nennykegels@hotmail.com, 06 15117126.