ZAB Huissen.
ZAB Huissen. Foto: Vrijwilliger

Actief weekend voor Zwerfafvalbrigade Huissen

Algemeen

HUISSEN - “We waren zaterdag vanwege de vakantie maar met een klein clubje op pad gegaan in Huissen. Echter aan enthousiasme ontbrak het niet en er is ontzettend veel troep verzameld. We komen ook steeds vaker dumping van verdacht afval tegen op vreemde plekken.”

“Ook deze keer werd ons werk beloond met een toeter of een duim in de lucht. Toen we na de tijd nog even aan het napraten waren over ieder zijn belevenissen was het opvallend dat er ook minder leuke reacties waren. Zo werd er tijdens het opruimen een zakje uit het raam gegooid voor de neus van de vrijwilliger. Verder iemand die aangaf dat wij niet zonder signalering langs de weg mogen opruimen en iemand die het raar vond dat wij andermans troep opruimen. Gelukkig konden we elkaar weer oppeppen en vaststellen dat dit soort opmerkingen iets zegt over de persoon dan over ons mooie vrijwilligerswerk. 

Het goede gevoel is zondag weer helemaal teruggekeerd door de mooie samenwerking met de vrijwilligers van het festival Under The Milkyway. Zij waren erg dankbaar dat we het terrein en de Badweg hebben opgeruimd. Het statiegeldsysteem was tevens een succes, want er lagen echt veel minder glazen en flesjes op de grond. De sigarettenpeuken blijven een uitdaging. Mensen benutten te weinig de daarvoor bestemde bakjes op tafel waardoor we er erg druk mee zijn geweest. Nadat het terrein schoongemaakt was werden we getrakteerd op een heerlijke en gezellige lunch. Jet en Renate werden ervoor bedankt. Mooi hoe je elkaar op deze manier kunt helpen. Volgend jaar zijn we weer van de partij!”

Wil je ook een keer je steentje bijdragen? Neem dan contact op via natasjaalards@gmail.com.