Vleermuis.
Vleermuis.

Vleermuizen opsporen in de Bemmelse waard

Algemeen

BEMMEL - Op zaterdag 17 september om 19:30 uur verzorgt IVN RijnWaal een circa twee uur durende excursie vleermuizen zoeken in de Bemmelse waard. De excursie start vanaf de parkeerplaats buitendijks bij de afrit Sportlaan aan de Waaldijk in Bemmel en wordt geleid door onze natuurgids Ruud Milder mobiel 06 38967259.

Zien we ze vliegen, of zullen we ze alleen horen. Als het aan de gids ligt wordt het beide. Het enige voorbehoud is dat de natuur zich niet laat sturen. Dus het zou ook kunnen dat we uitsluitend kunnen genieten van een mooie avond. We hebben het vanavond over een bijzonder dier namelijk de vleermuis. Vaak verguisd en wordt daardoor door menigeen niet op de juiste waarde beoordeeld. Vanavond willen we daar verder op ingaan en de vleermuis op een andere manier in de ‘spotlights’ zetten. Daarnaast komt ook de vraag aan bod of de afgelopen droge periode ook van invloed is op dit beestje en in welke mate.

“Wil je meer te weten komen over de dwergvleermuis, de rosse vleermuis, de watervleermuis en andere soorten kom dan zaterdag 17 september naar Bemmel. Zorg voor goed eventueel waterdicht schoeisel, lange broek en neem, zo mogelijk een verrekijker mee. Aangezien de zon omstreeks 20.00u ondergaat, kan voor de terugweg een zaklamp handig zijn.

Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer informatie over IVN RijnWaal is te vinden op www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal.