Wandelen met Nooit te Ver

Algemeen

HUISSEN - Na de regionale herdenkingswandeltochten, in het kader van de operatie Market Garden in 1944, in Oosterbeek en Driel, staat voor de Huissense wandelsportvereniging Nooit te Ver (NTV) op zaterdag 17 september een wandeltocht in Krimpen aan de IJssel op het programma. 

De leden van NTV gaan gezamenlijk per touringcar naar deze Zuid-Hollandse plaats. Vertrek vindt een uur eerder plaats dan gebruikelijk, namelijk om 8.30 uur, opstapplaats vanaf de Bredestraat/ hoek Kampstuk.

In het weekend van 1 en 2 oktober wordt deelgenomen aan een herdenkingswandeltocht voor overleden wandelaars. Deze tocht wordt georganiseerd door Pro Corpore uit Gendt. Ook hieraan zullen de leden van NTV, weliswaar op eigen initiatief deelnemen. Een week later, op zaterdag 8 oktober, kunnen de wandelschoenen weer uit de kast voor een gezamenlijke tocht in het Noord- Brabantse Schaijk.

NTV is inmiddels ook weer gestart met de wekelijkse dinsdagochtendwandeling. Deelname staat open voor wandelliefhebbers die al wel voornemens hebben gemaakt om in groepsverband te gaan wandelen, maar de daad nog niet bij het woord hebben gevoegd. Schroom niet en sluit gewoon eens aan om mee te doen. Wees ervan bewust dat volgens onderzoek onder andee van de hersenstichting bewegen niet alleen goed is voor je fysieke gesteldheid maar ook goed is voor je hersenen. Het verkleint het risico op hersenaandoeningen zoals dementie, depressie en Parkinson. De start is om 10.00 vanaf het clubhuis van de hengelsportvereniging gelegen aan De Hazekamp, nabij de sportvelden van RKHVV. Vanzelfsprekend zijn ook wandelliefhebbers uit alle kernen van Lingewaard welkom.