Wie wint de Lingewaardse Duurzaamheidsprijs 2022?

Algemeen

LINGEWAARD - De voordrachten voor de Lingewaardse Duurzaamheidsprijs zijn binnen. Er zijn veertien goede initiatieven aangedragen. U kunt tot en met 26 september stemmen op uw favoriet via duurzaamheidsprijs@lingewaardenergie.nl. De winnaar wordt tijdens de Dag van de Duurzaamheid, op 6 oktober bekend gemaakt. Er is een publieksprijs en een juryprijs.

Voorgedragen zijn:
Buitenschoolse opvang Het Oerkind / ’t Oerke,
Dorpsauto van KBO Bemmel-Doornenburg,
Woon- en werkgemeenschap De Brouwketel,
Wim Peters uit Gendt,
Henny Campschroer van de Polderbende,
Karin Verlaan en Piet van Rijsingen van Solaria en B&B Wijngaard de Zon,
Jan de Moor van de Schoolmoestuintjes,
Cor Princen uit Bemmel,
Carla Linssen en Koen Meijaard van Landgoed Poelwijk,
Paul van de Krogt uit Doornenburg,
De Minkhof,
Stichting Welzijn Lingewaard,
Rolan van Ierland uit Haalderen,
Steenfabriek Caprice.

De uitreiking is op de Dag van de Duurzaamheid. Deze is op donderdagavond 6 oktober, in de Theaterkerk in Bemmel. Dan houdt weervrouw Margot Ribberink uit Lent een presentatie en is er een filmvoorstelling van TOP, The Biggest Little Farm. Start is om half acht en kaartjes voor de avond zijn te krijgen via TOP. Het Energieloket is die dag al vanaf 5 uur gratis te bezoeken in de kerk. Het loket is uitgebreid met een isolatiemarkt, met veel informatie en voorbeeldmaterialen.  

“Meer informatie over de genomineerden staat op de site van het Energieloket, www.energieloketlingewaard.nl. De prijs wordt georganiseerd door het Energieloket en de gemeente Lingewaard. Stem nu op uw favoriet!”