Lieuwe Haanstra.
Lieuwe Haanstra. Foto: Adri van de Belt

Lieuwe en het Nieuw Betuws Kamerkoor

Algemeen

LINGEWAARD - Lieuwe Haanstra is in 2012 als tenor bij Het Nieuw Betuws Kamerkoor gaan zingen. “Daarvoor zong ik al in Wageningen bij een groot koor (meer dan 100 leden) en bij een koor in Arnhem, waar ik na mijn pensionering ben gaan wonen.”

“Toen ik in Bemmel bij Het Betuws Kamerkoor ging zingen kwam ik wel toe aan het maken van muziek. Het heerlijke van zingen is voor mij dat ik mij helemaal kan concentreren op de muziek en dat ik even geen andere sores aan mijn hoofd heb.

Belangrijk voor mij is met elkaar te werken aan een muziekstuk, samen vorderingen te maken en als ‘grande finale’ een concert te geven.

Dit koor uit Bemmel fuseerde in 2012 met Het Huissens Kamerkoor tot Het Nieuw Betuws Kamerkoor. Tekenend voor de goede sfeer vond ik dat er, als gevolg van de fusie, geen leden afhaakten.

Nu het koor na de ellendige coronaperiode weer gestart is en het eerste concert (high tea-concert in juni) met veel enthousiasme is gegeven en ontvangen verheug ik mij op het komende kerstconcert en vooral op het (uitgestelde) jubileumconcert, met orkest en professionele solisten, in de tweede helft van 2023. Ik weet zeker, het wordt net als de vorige grote concerten weer prachtig, ik kan alleen maar zeggen: doe mee en meld je aan!”

Het Nieuw Betuws Kamerkoor is een gemengd koor dat hoogwaardige koormuziek uit alle tijden en stijlperioden brengt (zowel a capella als ook met solisten en orkest). Aanmelden via  www.nieuwbetuwskamerkoor.nl.