Geslaagde dagtocht bij SWOG Senioren

Algemeen

De dagtocht die SWOG Senioren woensdag 7 september organiseerde mag als bijzonder succesvol worden bestempeld. Mede door de bemoeienis van het Senioren Netwerk Lingewaard en een injectie van de gemeente Lingewaard aan activiteiten ter voorkoming van vereenzaming van de ouder wordene mens, konden 99 deelnemers onder prima weersomstandigheden van deze dag gaan genieten. 

Er was ditmaal gekozen voor een rustig dagprogramma wat in Providentia begonnen werd, met koffie en gebak. 11.00 uur vertrokken twee bussen richting Woudenberg, waar in restaurant Schimmel 1895, een prima verzorgde koffietafel werd geserveerd. Vervolgens ging het richting Garderen voor een bezoek aan het Zandsculpturenfestijn met dit jaar als thema: ‘De Nederlandse geschiedenis’. Het werd voor de deelnemers een indrukwekkende ervaring om de prachtige uitbeeldingen van de Nederlandse geschiedenis eens op deze wijze te ervaren. 

Rond 17.00 uur was het gezelschap weer in Gendt en kon er in aangeschoven worden voor een warm en koud buffet. Het was wel even spannend of het door kon gaan, maar door de bijzonder welwillende medewerking van catering Buurman stond er in kort tijdsbestek een uitgebreid en bijzonder smakelijk buffet gereed, wat veel waardering van de deelnemers opleverde. 

Het leverde deze dag SWOG Senioren ook nog zo’n twintig nieuwe deelnemers op. Van deze dagtocht zijn video-opnamen gemaakt, die op korte termijn op YouTube zijn te zien. Ga hiervoor op internet naar ‘De Berichten Gendt’. De opnamen zijn verzorgd door de Rijn-Waal videogroep.